FitKids

Fitkids is een gestandaardiseerd fitness- en oefenprogramma, ontwikkeld door Stichting Fitkids, speciaal voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Wetenschappelijk onderzoek heeft overtuigend aangetoond dat Fitkids aanzienlijke gezondheidsvoordelen biedt voor deze kinderen, waarbij zowel de fysieke als mentale fitheid verbetert.

Onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut trainen de kinderen in een Fitkids-sessie zowel individueel op fitnessapparatuur als in groepsverband. In de groepsactiviteiten worden diverse sporten en spellen geïntegreerd, waarbij het sociale element en de onderlinge verbondenheid een integraal onderdeel vormen van het Fitkids-programma.

Fitkids is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar die een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening hebben en een inactieve levensstijl leiden. Vaak worden de kinderen doorverwezen door een kinderarts of specialist. Voorbeelden van deelnemende kinderen zijn die met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking.

Het doel van Fitkids is tweeledig: kinderen ontdekken niet alleen dat bewegen goed is, maar vooral ook leuk. Het programma streeft naar verbetering van zowel de fysieke als mentale conditie, waardoor het kind meer regie krijgt over zijn of haar eigen leven. Elk kind volgt een persoonlijk, flexibel en uitdagend programma. Daarnaast moedigt Fitkids aan om na het programma door te gaan met een andere sport of activiteit, waarmee dit eveneens als een doel van het programma beschouwd kan worden.

Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl.

Copyright ┬ę 2024 Fysio InMotion