Medical Taping

Medical taping is een tape methode waarbij gebruikt wordt gemaakt van elastische tape die op de huid wordt aangebracht. Door de elasticiteit van de tape en de elasticiteit van de huid zorgt de tape voor een liftend effect van de opperhuid.

In de praktijk wordt de tape als aanvulling op de normale behandeling toegepast om sneller tot een resultaat te komen. Je blessure geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter herstellen doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden.

Door de liftende werking van de tape ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer worden gestimuleerd. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert direct. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Een aantal klachten waarbij medical taping effectief kan zijn:

(Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.

Spierspanning op spieren verminderen.

Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld een tennis- of golfarm.

Correctie van de lichaamshouding of standsverandering van een gewricht.

Houdings en bewegingsgevoel stimuleren.

Copyright © 2024 Fysio InMotion